Lær å seile åpen tradisjonsbåt

Å seile norske tradisjonsbåter kan gi en helt unik opplevelse av både natur og kultur. Nå er basiskunnskapen samlet i en enkel lærebok. Utgivelsen er et samarbeid mellom Flyt Forlag og Forbundet KYSTEN.

Nysgjerrig på tradisjonsbåtseiling? Forbundet KYSTEN og Flyt forlag hjelper deg i gang! Foto: Heidi Thöni Sletten/Odd Hesselberg Design
Nysgjerrig på tradisjonsbåtseiling? Forbundet KYSTEN og Flyt forlag hjelper deg i gang! Foto: Heidi Thöni Sletten/Odd Hesselberg Design
25.04.2017

Boka ”Lær å seile åpen tradisjonsbåt” lanseres denne uka på Flyt forlag. Forfatterne Tora Heide, Lise Trangsrud og Terje Planke er erfarne seilere. De har alle tette bånd til Forbundet KYSTEN og lang erfaring fra veiledning i kystfriluftsliv, og med å lære opp andre i tradisjonsbåtseiling.  
Du får en innføring i alt det praktiske fra sjøsetting til opprigging, roing og seiling med råseil- og spriseilbåter. Boka går igjennom sikkerhet, vær og vind, og hva som gjør båten sjøklar. Det er egne kapitler om knop og stikk, vikeplikt, håndtering av ulykker, fortøyning, kystfriluftsliv samt forklaring av ord og uttrykk. Boka er skrevet til deg som ønsker å ro og seile små, åpne tradisjonsbåter. Etter å ha lest den forstår du det grunnleggende. Det gir deg et springbrett for å utforske det hele gjennom praktisk seilas som mannskap eller til rors.

- Det finnes aktive kystlag og andre miljøer i hele landet som seiler disse flotte båtene, og nye folk er hjertelig velkomne til å være med. Vi formidler gjerne kontakt med de som kan invitere om bord, sier Tuva Løkse, informasjonsrådgiver i Forbundet KYSTEN.

Boka er tilegnet nybegynneren, men passer like bra om du har seilt moderne lystbåter eller om du har en del erfaring fra tradisjonsbåter. Målet er at du skal kunne utvikle deg der du er. Redaktør Anne Nygren i Flyt Forlag tror boka vil bli godt mottatt av seilere med en ekstra interesse for kystkultur og tradisjoner.

- Det er utrolig fint å dra på tur i liten båt og mange vil garantert ha stor glede av å utvide kunnskapene sine – tørre å la vinden få ta tak og legge avgårde, sier Anne Nygren fra Flyt Forlag.

Flyt Forlag har siden starten i 2002 gitt ut nærmere 70 titler, alle med et maritimt tilsnitt og flere innenfor kategorien praktiske håndbøker.Forlaget arrangerer også forfatterforedrag og foredrag om seiling.

Boka kan bestilles fra i vår nettbutikk eller på telefon 22424282/ e-post: mona@kysten.no