Kystlagene engasjerer seg mot plast i havet

Et nytt punkt om plastavfall og miljøtiltak er på plass i Forbundet KYSTENs handlingsprogram. Strandryddedagen 6. mai er en god anledning til å ta i et tak!

Lørdag 6. mai er den nordiske Strandryddedagen 2017. Her fra et arrangement i Nordland. Foto: Ingeborg Tangeraas.
Lørdag 6. mai er den nordiske Strandryddedagen 2017. Her fra et arrangement i Nordland. Foto: Ingeborg Tangeraas.
28.04.2017

Under Forbundet KYSTENs landsmøte i Norheimsund bestemte forsamlingen at vi skal føye til følgende punkt i organisasjonens handlingsprogram:

«Forbundet KYSTEN skal legge til rette for lokalt engasjement mot plastavfall i havet, og for andre nødvendige miljøtiltak rundt vår virksomhet».

Forslaget ble fremmet av Kystlaget Salta i Bodø, som har hatt fokus på dette over tid. At dette nå også er formulert i handlingsprogrammet forplikter landsstyret til å sette inn tiltak som følger opp den gode intensjonen. Det nye landsstyret har ikke vært samlet siden landsmøtet forrige helg, men i første omgang oppfordrer vi alle våre 126 kystlag til å bidra under den nordiske Strandryddedagen, som i år er lørdag 6. mai. Gjennom Hold Norge Rent kan alle som arrangerer egne ryddeaksjoner få refundert sine utgifter. Å rydde fjæra der man bor eller ferdes kan også bli en hyggelig sammenkomst med gamle og nye venner.

Informasjon om refusjonsordningen finner dere her.

- Forbundet KYSTEN er er kulturvern- og friluftslivsorganisasjon, og det er et fokus vi rendyrker. Men forsøpling av havet er et problem man ikke kan overse så lenge man har kysten og fjæra som base og tilholdssted. Vi vil derfor se på hvordan vi kan bidra til den dugnaden som må til for å komme problemet til livs, sier styreleder Asgeir K. Svendsen.

Her kan man se en oversikt over planlagte ryddeaksjoner, og registrere egne arrangementer.