Bli med å adoptere en strand

Hold Norge Rent inviterer kystlagene med på storstilt ryddeprosjekt. Vil deres kystlag ta et spesielt ansvar for en flik av fjæra?

Marin forsøpling er et problem vi alle kan bidra til å løse. Foto: Malin Jacob/ Hold Norge Rent
Marin forsøpling er et problem vi alle kan bidra til å løse. Foto: Malin Jacob/ Hold Norge Rent
29.08.2017

Adopter en strand er et nytt prosjekt som skal danne grunnlaget for regelmessig og kontinuerlig rydding av et omfattende antall norske strender, øyer og områder langs vassdrag og innsjøer, samt andre innlandsområder som stier. Målet er å forebygge forsøpling av miljøet og engasjere frivillige til opprydning av herreløst avfall i norsk natur.

Hold Norge Rent håper å rekruttere 100 adopsjonsgrupper i hele Norge som forplikter seg til å rydde et fast område minimum 3 ganger i året. Hver av adopsjonsgruppene kan søke Hold Norge Rent om inntil 10.000 kr. i støtte til oppstart.

Noe for kystlaget der du bor?

Ta kontakt med prosjektkoordinator i Hold Norge Rent, Fanny Pindsle, på e-post fanny.pindsle@holdnorgerent.no eller telefon 922 06 173. Gi også gjerne beskjed til oss i Forbundet KYSTENs sekratariat på tuva@kysten.no hvis kystlaget blir med på prosjektet.

Prosjektet startes opp i løpet av september 2017. Alle interesserte adopsjonsgrupper oppfordres til å rekruttere frivillige og starte planleggingen av ryddeaksjon på den internasjonale strandryddedagen, lørdag 16. september, eller i uken opp mot denne dagen.

Prosjektet er støttet av Sparebankstiftelsen DNB og blir arrangert av Hold Norge Rent.

Les også: Kystlagene engasjerer seg mot plast i havet