Anbefaler "Lær å seile åpen tradisjonsbåt"

Vår lærebok i tradisjonsbåtseiling er tatt inn som pensum på friluftslivsstudiet i Bø. Der får den hyggelig omtale av brukerne!

Det aller beste er god tilbakemelding fra brukerne! Friluftslivsstudent Louisa skryter av læreboka vår. Foto: privat
Det aller beste er god tilbakemelding fra brukerne! Friluftslivsstudent Louisa skryter av læreboka vår. Foto: privat
6.12.2017

Louisa Vesterager fra Danmark studerer til daglig Friluftsliv, natur- og kulturveiledning på Høgkolen i Sørøst-Norge avdeling Bø. I forbindelse med studiet ble hun og medstudentene introdusert for boken "Lær å seile åpen tradisjonsbåt", som Forbundet KYSTEN ga ut sammen med Flyt Forlag i april i år. Allerede på forsommeren ble boken tatt inn som pensum til undervisningen i bruk av tradisionsbåter i Bø. Louisa gir boken vår følgende skussmål:

”I forbindelse med mit studie, hvor vi har arbejdet med de gamle traditionsbåde, har bogen været særdeles brugbar. Værket er specielt egnet til nybegyndere, som ønsker at lære at sejle åben traditionsbåd. Bogen skildrer alle de basale ting, man bør vide før man lægger til søs alt fra knuder til sikkerhed ombord på båden og hvordan man sejler de gamle færinger. Bogens opbygning er meget struktureret og letlæselig, hvilket bl.a. gør den let at bruge som opslagsbog. Fra tidligere har jeg blot erfaringer med sejlads i moderne båd og havde derfor ingen kendskab til traditionsbåde før, at jeg indgik i et forløb på studiet. I forbindelse med dette forløb, anvendte jeg bogen særdeles meget og fik vha. bogen ubesværet, et overblik over den praktiske del ved anvendelsen af traditionsbådende. Bogen er utroligt velformuleret og skrevet i et godt sprog med ordforklaringer bagerst i bogen, hvilket gør den interessant og let at læse. Jeg vil varmt anbefale den inspirerende bog, lær å seile åpen tradisjonsbåt, til alle, som ønsker at lære mere om brugen af de gamle traditionsbåde og hvordan de sejles – og til alle som har den mindste interesse for livet til søs. Ps. Pas på, måske bliver du grebet af bogen og hvem ved, måske sidder du snart selv i en traditionsbåd med vind i sejlet, og måger som hænger og synger nogle meter over din mast.”

Takk for hyggelige ord, Louisa!

Forfatterne Tora Heide, Lise Trangsrud og Terje Planke er erfarne seilere. De har alle tette bånd til Forbundet KYSTEN og lang erfaring fra veiledning i kystfriluftsliv, og med å lære opp andre i tradisjonsbåtseiling. Redaktør for boken, Anne Nygren fra Flyt Forlag, har rundt 70 maritime bøker på samvittigheten - blant dem flere praktiske håndbøker.

I "Lær å seile åpen tradisjonsbåt" får leseren en innføring i alt det praktiske fra sjøsetting til opprigging, roing og seiling med råseil- og spriseilbåter. Boka går igjennom sikkerhet, vær og vind, og hva som gjør båten sjøklar. Det er egne kapitler om knop og stikk, vikeplikt, håndtering av ulykker, fortøyning, kystfriluftsliv samt forklaring av ord og uttrykk. Boka er skrevet til deg som ønsker å ro og seile små, åpne tradisjonsbåter. Etter å ha lest den forstår du det grunnleggende. Det gir deg et springbrett for å utforske det hele gjennom praktisk seilas som mannskap eller til rors. 

Boka kan bestilles i vår nettbutikk, på mona@kysten.no eller telefon 22424282.