Dugnadscamp på Hatholmen fyr

Bli med å gi vakre Hatholmen fyr et skikkelig dugnadsløft! Lær om praktisk bygningsvern, møt hyggelige nye folk og gi kystlaget en hånd.

Vil du tilbringe noen dager her i sommer? Foto: Nils Kaldestad

Hatholmen fyr eies av Kystverket og drives på frivillig basis av Mandal kystlag som kystledhytte. Det et flott sted, men mye bygningsmasse å holde vedlike for et relativt lite kystlag. I sommer er fyret gjenstand for en av to dugnadscamper hvor intereserte fra hele landet inviteres til å delta.

Tid og sted:4. - 8. juli, Hatholmen fyr utenfor Mandal
Hva skal vi gjøre, helt konkret?: Skifte kledning på fyret, skrape, vaske og male utvendig. Male gjerde. Lage benker og hyller. Hagearbeid rundt bygningene. Fagmann Nils Oddvar Lunde vil veilede i arbeidet med bygningene.
Adkomst/reise: Bil/buss/fly/tog til Kristiansand. Buss fra Kristiansand til Mandal. Deltakerne blir hentet med båt i Mandal etter avtale med kystlaget.
Målgruppe: Alle som vil gjøre en innsats sammen med nye venner i vakre omgivelser noen dager i sommer.
Innkvartering og mat: Deltakerne får gratis mat og overnatting på fyret mot sin dugnadsinnsats på dagtid. Alle må ha med seg sovepose, liggeunderlag, badetøy, redningsvest og varmt tøy til bålkos om kvelden.

På ettermiddager og kvelder bli det felles middag og sosialt samvær. Ta gjerne med stang hvis du liker å fiske. Eller gitar? Alle hyggelige og sosiale initiativer mottas med takk!

Spørsmål og påmeldinger: irenegunnestad@hotmail.com, telefon: 977 42 783

Arrangementet er støttet av Vest-Agder Fylkeskommune og Sparebankstiftelsen DnB/Norsk Fyrhistorisk Forening